Nyd udsigten fra den 55 meter høje Lynghøj.

Lynghøj ligger vest for Selling, og fra toppen kan man mod sydvest nyde den flotte udsigt ud over det bakkede morænelandskab omkring Lilleåen. 

Sådan finder du til Lynghøj

Arealet, der afgrænser Lynghøjen, tilhører Favrskov Kommune. Der går en sti til højen fra Byvejen i Selling By. Rundt om højen er der en fin slået sti, og skal man op på toppen af højen, er der små adgangsveje fra både østsiden og vestsiden. Fra Selling By er der endvidere mulighed via vejen ”Ådalen” at gå ned til Spørring Å, der slynger sig flot i landskabet.

Arealet er lukket for offentligheden et par gange om året på grund af lerdueskydning.

 

Dyr og planter

Naturen i området er atypisk, da der blandt andet vokser hedelyng på højen. Find også bølget bunke, pillestar, tandbælg, tormentil, almindelig gyldenris og sandhvene. Alle disse arter er kendetegnende for naturtypen hede. Ved højen kan man desuden høre fugle som gulspurv og skovpiber. 

Områdets historie

Lynghøj eller ”Store Lynghøi”, som den oprindeligt er blevet kaldt, er en rundhøj, som kan dateres tilbage til oldtiden. Den blev fredet omkring 1940. Omkring højen er der sparsomme rester af gamle skyttegrave,  formentlig fra 2. Verdenskrig.