Bølmesbakke ligger ved Busbjerg, og er en del af det fredede Busbjerg-område

Bølmesbakke, også kaldet Hvorslev bakker, er et kuperet hedeområde – faktisk det største sammenhængende hedeareal i Favrskov Kommune (i alt 11,5 hektar). Der går får i området, der sørger for at holde træerne nede, så heden ikke vokser til. 

Sådan finder du Bølmesbakke

Der er parkeringsplads lige ved Bølmesbakke på sydsiden, ved Møllebakkevej, og herfra er der adgang til arealet via et led i hegnet. De fleste stier er skabt af de græssende dyr.

Dyr og planter

I sommerhalvåret er der en del dagsommerfugle, som nyder godt af de kortgræssede og varme skråninger, blandt andet spættet bredpande og okkergul pletvinge, som efterhånden er ret sjældne på landsplan. Ved Bølmesbakke kan man også være heldig at se smuk metaljordløber, en løbebille der skinner som metal.  Af andre smådyr kan man blandt andet se tre bemærkelsesværdige arter af edderkopper: den flotte mariehøneedderkop, den store kæmpejæger og Danmarks eneste fugleedderkop, tapetser-edderkoppen. Der er også set flere fugle i området, blandt andet grønspætten, rødstjerten og skovpiberen. Grønspætten er sky, og høres derfor oftere end den ses. Den har et karakteristisk kald der lyder som ”kjykjykjykjy”.

Udover hedelyng vokser der blåbær, tyttebær, ene, revling, pillestar, sandstar, lyngsnerre og tormentil.