Mountainbikespor i Favrskov

Få pulsen op på mountainbike og nyd samtidig Favrskovs smukke skove.

I Favrskov Kommune er der gode naturforhold til mountainbike. Kilometervis af spor snor sig igennem skovene ved henholdsvis Ulstrup, Hammel og Hinnerup. 

Sporene bliver vedligeholdt af de lokale cykelforeninger i området i samarbejde med Favrskov Kommune. 

Alle er velkomne til at benytte sporene - blot vis hensyn og pas på hinanden, når I suser ned ad skrænterne.

 

 

MTB spor oversigtskort

MTB-sporene i Hammel

De to spor i Hammel er Klintholmsporet (4 km) og Hammel Mølleskov (7 km). Sporene varierer i sværhedsgrad. Hammel Mølleskov er den nemmeste del. Hvis du starter ved det grønne flag, rammer du det tekniske stykke på de første 3,5 km af sporet. Sporet starter ved Vadstedvej 110, 8450 Hammel, hvor der også er P-muligheder. 

Hammel Cykle Klub og Team Gummiben har etableret sporene i Hammel, hvor Wefri A/S ejer arealet med Mølleskovsporet, mens Favrskov Kommune ejer Klintholmdelen. Det er kun tilladt at køre på de afmærkede spor og befæstede veje og stier fra kl. 7.00 til solnedgang. Der er fin skiltning på ruten. 

Se kort her.

Følg Hammel MTB spor på Facebook
MTB 3

MTB-sporet i Ulstrup

Sporet mellem Ulstrup og Amstrup Bakker er ca. 3,5 km langt. Det er et intensivt blåt ensrettet spor med mange tekniske og til dels svære udfordringer. Det er et kuperet terræn, så du skal være opmærksom hele vejen rundt. Sporet ligger tæt på et villakvarter, så pakér fx ved Ulstrup Kirke eller på rastepladserne på Lyngbakkevej.

Sporet har forskellige røde sløjfer, og der er sektioner med berms (jordvolde), rockgarden (underlag med sten), træbroer, hop og drop (bump og forhøjninger) samt snævre switch backs (snævre sving) på både op- og nedkørsler.

Sporet er kompakt og kan enten køres som én lang runde, eller du kan vælge at køre udvalgte sektioner flere gange i træk.

Ulstrup MTB Sporet er etableret af frivillige kræfter fra Ulstrup MTBikers i en privat skov.

Læs mere hos Ulstrup IF
MTB 2

MTB-spor i Hinnerup

Dette mountainbikespor er cirka 6,5 kilometer langt og teknisk krævende flere steder med sving og kurver. Du kan parkere ved Hinnerup Bibliotek & Kulturhus, Skovvej 18, 8382 Hinnerup, hvor sporet begynder og slutter.

Man kun må køre på de anviste spor og befæstede veje og stier. Ruten er ensrettet og inddelt i forskellige strækninger, der har fået navne som eksempelvis Grusgraven, Motorvejen, Rådhusskoven og Troldeskoven. Flere steder krydser du nogle stier, hvor du selvfølgelig skal være opmærksom på andre brugere af skoven.

Du må kun køre på mountainbikesporene fra kl. 07.00 til solnedgang. Sporet er blevet oprettet af Cykelklubben Team Søften. Se kort her.

Følg MTB-sporet i Hinnerup Skov her
MTB-spor 1

Se mere på Udinaturen

Udinaturen.dk er Danmarks guide til oplevelser i naturen.

Siden er et samarbejde mellem en række kommuner, Miljøstyrelsen, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og KL.

Her finder du kortmateriale fra hele landet og kan selv vælge om du fx ønsker at se MTB-spor, vandreruter eller shelterpladser.

Udinaturen på cykel
Sommerfugl på Dandelion