Charlotte og Thomas Hedegaard Søby nyder udsigten til skoven, Gudenåen og byens liv.

For ti år siden slog de sig ned i Ulstrup sammen med nu 12-årige Malthe og senere Nora, der er 10 år i dag.

Flere veje førte til Ulstrup.

De skulle først lige omkring Randers, København og Vietnam. Og en dag handlede det så om at lande mere grundlæggende et sted.

- Jeg er praktisk anlagt og tænker os som en ’helhedsfamilie’. Vi kan leve et helt liv her. Vi kan arbejde, have en aktiv fritid, gå i skole, købe ind, have en omgangskreds og pendle til større byer. Ulstrup ligger midt i det hele, og det er nemt at leve her, lyder det fra Thomas, 47 år, da han forklarer, hvorfor det gule murstenshus med udsigt i Ulstrup lige blev deres adresse.

Faktisk er der også en anden grund, da Charlotte er vokset op i Ulstrup, og hendes forældre bor stadig i byen.

- Dem ville vi også gerne tættere på, og jeg har også stadig veninder i byen. Jeg forelskede mig i huset og skoven tæt på, og jeg har fra begyndelsen følt stor tryghed ved at være her. Jeg føler, vi passer på hinanden her, og jeg tør godt sende mine børn ud på egen hånd. Det er en stor frihed, som jeg i hvert fald ikke havde i København eller Vietnam, siger 42-årige Charlotte.

Det tiltaler dem begge, at byen ikke er alt for stor, for så er det nemmere at finde ind i fællesskabet. Og fællesskabet og foreningslivet i lokalrådet og idrætsforeningen er de for længst blevet en del af:

- Ved at engagere sig kan man jo bidrage med udvikling og liv til byen, og de frivillige ildsjæle får i den grad ting til at ske. Så det handler om at bakke op og huske på, at nogle regner med os, så man kan faktisk selv gøre en forskel.

Favrskov Fortællinger fra Ulstrup

"Nogle af vores venner siger, at Ulstrup ligner Østrig.."

Charlotte og Thomas
Mountainbikeryttere.jpg

Let adgang til både by og natur

Thomas er kontaktdirektør i kommunikationsvirksomheden Buchs A/S i Randers. Charlotte er freelance grafisk designer og arbejder ud fra et kreativt kontorfællesskab i hjertet af Ulstrup. De er vant til at arbejde med budskaber, og det falder dem nemt at sætte sælgende ord på Ulstrup.

- Naturen er fantastisk, og i Gudenåen har vi landets eneste flod. Nogle af vores venner siger, at det ligner Østrig. Her er højt til himlen, den smukkeste skov, nærhed, togforbindelse og en central placering i forhold til eksempelvis Aarhus, Silkeborg, Randers og Viborg.

Der er initiativrige medborgere og ikke mindst et hav af fritidsmuligheder med alt fra e-sport, mountainbike, crossfit og tennis til vinterbadning, whisky-laug og diverse idrætsgrene i hallen, siger Charlotte og Thomas.